Un matí de diumenge acompanyats de Josepets per la Ruta Mossèn Sol

El passat cap de setmana es va celebrar com tots els anys la Festa de Mossèn Sol: dissabte 25 de gener unes 150 persones es van reunir al Temple de la Reparació per celebrar l’eucaristia presidida pel bisbe de Tortosa; en acabar, es va servir un vi d’honor a l’Espai Mossèn Sol.

Per altra banda, diumenge 26 un centenar de persones van participar en la Ruta Mossèn Sol, una caminada organitzada per l’Associació Amics dels Josepets per diferents espais d’interès de la ciutat històrica i del nucli antic de Tortosa.

El matí va començar al Fortí d’Orleans, i d’allí es va anar seguint l’eix de la Tortosa emmurallada pel Portal de Tarragona i el Baluard de la Victòria, fins al barri de Santa Clara, on es va visitar l’església i el claustre del convent de Santa Clara; a continuació, la passejada va continuar fins l’església de la Puríssima, el convent i els seus jardins. El recorregut acabava al Temple de la Reparació i a la seva cripta. Per finalitzar la jornada, els assistents van gaudir d’un esmorzar de germanor als patis del col·legi Sant Josep.

Des de l’organització es vol agrair a Oriol Segarra, llicenciat en història i documentalista de la Festa del Renaixement, el seu paper com a guia de la ruta; així com a tots els col·laboradors, persones i entitats que han fet possible la trobada.

Els Amics dels Josepets continuaran promovent trobades en record del col·legi Sant Josep, del seu fundador i de tots els alumnes, professors i personal que va treballar al centre. Una institució, el “Col·legi dels Josepets”, actualment desapareguda però de gran estima i record per a moltes generacions de josepets, a més d’un bé d’interès històric i cultural per a la ciutat de Tortosa.

Ruta Mossèn Sol from Amics dels Josepets on Vimeo.

Ruta Mossèn Sol

Per commemorar la festivitat de Mossèn Sol, l’associació Amics dels Josepets ha preparat una visita guiada per diferents espais d’interès de la ciutat històrica i del nucli antic, i un esmorzar de germanor als patis del col·legi Sant Josep.

L’activitat tindrà lloc el matí del diumenge 26 de gener de 2014. El punt de trobada serà a l’aparcament de l’Institut Cristòfol Despuig (Camí de Betània, 5) a les 9.00 h. La “ruta Mossèn Sol” tindrà el següent itinerari:

  •  Fortí d’Orleans.
  • Quarters, Portal de Tarragona, Baluard de la Victòria.
  • Claustre i capella del convent de Santa Clara, lloc d’inspiració de Mossèn Sol per a la fundació de la Germandat de Sacerdots Operaris i, posteriorment, del Col·legi Sant Josep.
  • Convent de la Puríssima, on Mossèn Sol era el confessor de les religioses concepcionistes.
  • Cripta del temple de la Reparació.

A les 11.00 h està previst arribar al col·legi Sant Josep, on es farà un esmorzar de germanor. El preu del tiquet-esmorzar serà de 5 euros i es podrà adquirir el mateix dia.

Qui ho desitgi, durant el matí podrà deixar el cotxe gratuïtament a l’aparcament de l’associació Cantaires de l’Ebre-Delta (plaça Mossèn Sol).

 

Activitat del 26/01/2014

Us informem que la Junta ha acordat modificar el format de l’activitat que tenim prevista per al dia 26 de gener de 2014. Inicialment, havíem previst una cursa-caminada popular, però per la seva complexitat organitzativa hem convertit l’activitat en una ruta a peu pels principals espais de la ciutat relacionats amb el fundador del Col·legi Sant Josep. L’hem anomenat la “ruta Mossèn Sol”, i serà una manera de visitar indrets interessants i conèixer la història de la ciutat i del Col·legi. En finalitzar l’activitat, tindrem un esmorzar de germanor al mateix Col·legi Sant Josep. En breu, us donarem més detalls.

Es posposa la cursa, per al gener!

La junta directiva ha acordat ajornar la Cursa dels Amics dels Josepets, prevista per al proper 8 de setembre, per al gener de 2014. El motiu és poder completar els tràmits exigits per la normativa de la Generalitat de Catalunya en matèria d’activitats recreatives, Així, i atès que els marges eren massa curts pel fet de ser l’agost un mes pràcticament inhàbil, s’ha decidit posposar la cursa i fer-la coincidir amb la festivitat del dia de Mossèn Sol. La nova data per a la cursa passa a ser el 26 de gener de 2014. En properes dates, informarem de més detalls.

Es posposa la IV trobada per més endavant

Fa unes setmanes us vam anunciar un nou esdeveniment previst per a primers de febrer, una nova trobada d’Amics dels Josepets consistent en una jornada lúdico-esportiva.

Malauradament, inclemències meteorològiques (plujes i fortes ventades) esdevingudes en els darrers temps que van causar danys en algunes zones del Col·legi, i especialment en el mur de la muntanyeta, han jugat en contra endarrerint les feines de neteja i habilitació dels espais per a la jornada esportiva anunciada.

En aquest sentit, des de la Junta Directiva de l’Associació s’ha decidit endarrerir la trobada/jornada esportiva per a més endavant, dins d’aquest 2013. Properament, concretarem la data exacta així com el programa d’activitats.

Seguirem treballant en l’organització de l’acte, i com sempre, estarem encantats d’acollir propostes, idees, col·laboracions i voluntaris que ens vulguin donar un cop de mà.

Nova Trobada dels Amics dels Josepets

Des de l’Associació Amics dels Josepets us volem anunciar que estem preparant una nova trobada, la quarta des del 25 de gener de 2009. En aquesta ocasió, i rememorant la tradició esportiva del Col·legi Sant Josep, serà una jornada lúdico-esportiva amb una cursa-caminada per a tots els públics i altres activitats que anirem concretant.

Per altra banda, voldríem fer una crida a totes les persones interessades en ajudar a la Junta en l’organització de l’acte, us poseu en contacte amb nosaltres.

Aquesta activitat està prevista per al primer diumenge de febrer de 2013. En breu, publicarem més informació així com el cartell, el programa complet i la forma d’inscripció.

Per últim, aprofitem per felicitar-vos les festes de Nadal i desitjar-vos molt bona entrada d’any!