Activitats

Primera Trobada

El 25 de gener de 2009 va tenir lloc la primera trobada d’Amics dels Josepets. L’Associació com a tal encara no existia, tot i que havia la voluntat i el desig d’aconseguir vincular aquella col·lectivitat en un ens jurídic.

La trobada va començar a les 11:00 h. amb una missa al temple de Mossèn Sol, al carrer de la Mercè. L’ofici va comptar amb la presència de diversos membres de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans del Sagrat Cor de Jesús.

A les 12:00, finalitzat l’acte religiós, es van obrir les portes del Col·legi; per primera vegada des de molt de temps vam poder passejar de nou pels patis del Col·legi.

A les 14:00, els Amics dels Josepets ens vam desplaçar al Pavelló Firal on vam gaudir d’un dinar de germanor. L’acte va començar amb els parlaments de diverses autoritats, com els exjosepets Ferran Bel, alcalde de Tortosa i Andreu Martí, president del Consell Comarcal del Baix Ebre. Després de dinar, tothom va tenir l’oportunitat de signar un llibre d’honor i fotografiar diversos elements de record relacionats amb el Col·legi, com orles, pupitres, fotografies, etc.

Per veure totes les entrades relacionades amb aquesta trobada, fes clic aquí.

 

Segona Trobada

Dos anys més tard, el 28 de gener de 2011, es va inaugurar la Cripta de la Reparació. La direcció de les obres van anar a càrrec de l’arquitecte Josep Bestratén, vinculat al Col·legi com a pare i professor. L’acte va comptar, a més, amb l’actuació del Cor Flumine, la projecció d’un documental sobre la vida de Mossèn Sol i els parlaments de Jesús Rico, director general dels SOD i de Mariano Lalana, president de la recent constituïda Associació d’Amics dels Josepets.

L’endemà dia 29, en el marc de la celebració del Dia de Mossèn Sol, la Cripta va esta oberta al públic amb un acte teatral interpretant personatges històrics, com Mossèn Sol o el projectista del temple, Joan Abril i Guanyabéns. Després de la missa al temple de la Reparació, l’acte va cloure amb un dinar de germanor al restaurant Julivert, situat a Mig Camí.

Per veure totes les entrades relacionades amb aquesta trobada, fes clic aquí.

 

Tercera Trobada

El 10 de setembre de 2011, l’Associació va organitzar una nova trobada, aquesta vegada celebrada íntegrament dins del Col·legi. A partir de les 11:00 es van obrir les portes del Poliesportiu i es va celebrar un acte religiós emotiu i obert. La colla jove de dolçainers, dirigida per Domingo Tomàs, va actuar amb diverses peces musicals d’estil tradicional. La resta del matí, els assistents van poder passejar per tots els patis de l’antic col·legi.

A les 14:00 la paella gegant ja estava a punt per servir i els assistents van poder gaudir de l’àpat amb el servei d’un cambrer aparentment molt estrany. En realitat, un fals cambrer que formava part de les activitats lúdiques amb que va cloure l’acte, imitacions i monòleg a càrrec de l’artista Toni Faro.

Per veure totes les entrades relacionades amb aquesta trobada, fes clic aquí.