L’Associació

A les acaballes del curs escolar 1999/2000 el Col·legi Sant Josep va tancar les seves portes per a sempre. El tancament d’un col·legi sempre és un fet trist, però en aquest cas ho va ser encara més. El Sant Josep tenia quelcom que el feia especial i molt estimat per totes aquelles persones que hi passaven: els seus patis, la seva piscina, el seu pati central, el seu equip humà, etc.

Com més anys passen, amb major intensitat es fa palès un sentiment col·lectiu d’enyorança i estima en vers aquesta institució, que va marcar la vida de moltes persones, des dels alumnes, fins als pares i mares, familiars, professorat, i totes les persones que, d’una manera o d’una altra, va relacionar-se amb el Col·legi.

Gairebé una dècada després d’aquell moment tan amarg, coincidint amb el centenari de la mort de Mossèn Sol, es va organitzar una Trobada “d’Amics dels Josepets” que va aconseguir reunir més de 600 persones de totes les edats. D’aquella trobada en va sortir la voluntat de constituir una associació que unís tota aquella col·lectivitat.

Finalment, el 28 de gener de 2011 es va presentar en públic l’Associació d’Amics dels Josepets, presidida per l’exprofessor Mariano Lalana i Asín.

Així, l’Associació representa els interessos d’un grup de persones heterogeni, nombrós i intergeneracional, que l’uneix l’estima per l’antic Col·legi de Sant Josep. Volem recollir l’esperit del 25 de gener de 2009, el dia de la primera trobada, en què es van obrir les portes del col·legi de nou amb l’objectiu de recuperar la memòria i el contacte amb el nostre col·legi.