Un matí de diumenge acompanyats de Josepets per la Ruta Mossèn Sol

El passat cap de setmana es va celebrar com tots els anys la Festa de Mossèn Sol: dissabte 25 de gener unes 150 persones es van reunir al Temple de la Reparació per celebrar l’eucaristia presidida pel bisbe de Tortosa; en acabar, es va servir un vi d’honor a l’Espai Mossèn Sol.

Per altra banda, diumenge 26 un centenar de persones van participar en la Ruta Mossèn Sol, una caminada organitzada per l’Associació Amics dels Josepets per diferents espais d’interès de la ciutat històrica i del nucli antic de Tortosa.

El matí va començar al Fortí d’Orleans, i d’allí es va anar seguint l’eix de la Tortosa emmurallada pel Portal de Tarragona i el Baluard de la Victòria, fins al barri de Santa Clara, on es va visitar l’església i el claustre del convent de Santa Clara; a continuació, la passejada va continuar fins l’església de la Puríssima, el convent i els seus jardins. El recorregut acabava al Temple de la Reparació i a la seva cripta. Per finalitzar la jornada, els assistents van gaudir d’un esmorzar de germanor als patis del col·legi Sant Josep.

Des de l’organització es vol agrair a Oriol Segarra, llicenciat en història i documentalista de la Festa del Renaixement, el seu paper com a guia de la ruta; així com a tots els col·laboradors, persones i entitats que han fet possible la trobada.

Els Amics dels Josepets continuaran promovent trobades en record del col·legi Sant Josep, del seu fundador i de tots els alumnes, professors i personal que va treballar al centre. Una institució, el “Col·legi dels Josepets”, actualment desapareguda però de gran estima i record per a moltes generacions de josepets, a més d’un bé d’interès històric i cultural per a la ciutat de Tortosa.

Ruta Mossèn Sol from Amics dels Josepets on Vimeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *