Ens ha deixat Don Timoteo

L’Associació Amics dels Josepets lamenta profundament la pèrdua de “Don Timoteo”. Centenars d’alumnes i els seus companys professors i personal del Sant Josep comparteixen un record inesborrable del que va ser el darrer director del nostre Col·legi. La teva imatge i la teva memòria perdurarà per sempre en els nostres cors.

Don Timoteo from Amics dels Josepets on Vimeo.

 

Timoteo Hernández i Sánchez va néixer a Hervás (Càceres) el 13 de novembre de 1944.

Va ingressar a l’Aspirantat de Salamanca el 1957, on va estudiar cinc cursos d’Humanitats (1957-1962) i tres de filosofia (1962-1965); va cursar teologia a la Universitat Pontifícia de Salamanca (1966-1970), on va obtenir el batxillerat (1968) i la llicenciatura (1970). Posteriorment es va llicenciar en Psicologia a la Universitat Civil de València.

Es va consagrar a la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans el 18 d’octubre de 1966 a Salamanca davant de Santiago Martínez Acebes. Fou ordenat sacerdot el 20 d’agost de 1972 en el Temple de la Reparació de Tortosa pel bisbe Ricard Maria Carles, amb incardinació a la Germandat.

El seu primer destí va ser Villareal (La Plana Baixa), on va estar com a Secretari i professor en la Fundació Flors durant el curso 1970-1971; de 1971 a 1975 va ser tutor i professor en el Col·legi Sant Josep de Tortosa; el 1976 fou destinat al Seminari menor de San Miguel de Tucumán (Argentina), on va hi va estar dos anys com a formador i professor; el curso 1978-1979 fou formador del Seminari diocesà de Segovia; des del 1979 fins el 1988 fou professor i tutor al Col·legi Pío XII de València; el 1988 va ser destinat, de nou, al Col·legi Sant Josep de Tortosa, del qual en va ser director de 1993 a 2000, any en què aquesta institució va tancar.

El curs 2000-2001 va estar a la Residència de Vallehermoso (Madrid); des de 2001 fins el 2009, any en què es va jubilar, fou director del Col·legio Maestro Ávila de Salamanca; des d’aleshores ha residit en la CFS Maestro Ávila de Salamanca i ha col·laborat com adscrit a la Parròquia de Sant Pau.

Morí inesperadament a Hervás (Càceres), el seu poble natal, on s’hi trobava passant uns dies.
La capella ardent s’instal·larà al tanatori d’Hervás. Les exèquies seran el dia 1 de febrer a les 12.30 h a la parròquia de Sant Joan, d’Hervás, presidides pel bisbe de Plasencia –Amadeo Rodríguez Magro–, i seguidament rebrà sepultura en el Cementeri municipal.

14 pensaments a “Ens ha deixat Don Timoteo

 1. Con profundo pesar recibo la triste nueva. .Timoteo no se ha ido, simplemente se nos ha adelantado y estoy seguro que desde el cielo nuevo y la tierra nueva velará por todos sus amigos. Descansa en paz.

 2. Durant els anys 1972 fins 1975 amb ell alguns vàrem descobrir el Port i tot el massís. Recordo les excursions de Paüls a Caro dormint al refugi de les Clotes; Punta Serena, el Pallers, etc. Timoteo sempre tenia un esperit viu, amb empenta per caminar, per deixar-nos de punyetes per avançar, per compartir, …
  Més enllà del record, ens queda compartir l’esperit del viure. Gràcies Timoteo.

 3. El recordo com un grandíssim profe, una persona que a mi em va marcar força i amb qui una bona colla d’alumnes vam fer moltes excursions pel Port, entre elles la travessa des del Caro a Beseit per les gúbies del Matarranya. Encara tinc un llibre -com un petit tresor- que ens va fer comprar ell, que es diu “Devolvednos a Cristo”, que està en la línia d’un cristianisme revolucionari, i tinc també present un poema de Rudyard Kipling (Carta de un padre a su hijo) que ens va fer llegir i comentar a classe, cap a final de curs. El recordo fumant, vestit amb un abric “modern” i una bufanda llarguíssima, i desprenent una energia vital que s’encomanava.
  Sento molt la seva mort. Que descansi en pau.

 4. El recordo entrant a classe de manera ràpida i desplegant llibres mentre es pujava les manigues del jersei i començava les explicacions.
  Un bon home i un professor extraordinari.
  Sempre el recordaré!
  Que descansi en pau.

 5. Persona fantàstica i plena de valentia i amor. Incansable en la labor d’educar, innovant en la qualitat i el goig. Sense perdre mai un xic de temps, doncs el necessitava tot per nosaltres, que tantíssim ens va estimar…
  GRÀCIES TIMOTEO. AMIC.

 6. Don Timoteo va deixar emprempta en tots nosaltres pel seu carisma.Es va dedicar als seus alumnes amb cor i`anima, tota la seva energia la invertia ensenyant- nos i educant-nos.
  Mai oblidre tot el que vam aprendre amb ell i amb l’alegria i l’humor que ho feia. Dedicant-nos hores d’ excursions, conviv`encies, acompanyant-nos al cross, atletisme, qui no recorda les festes en cap de setmana per la tarde fins les deu…
  Un dia em va veure ballant sevillanes i al dia seguent em va regalar una cinta de Maria del Monte per practicar.
  Sempre et recordare i et portare dins del cor estimat Timoteo!

  Un dia em va veure ballant sevillanes i al dia seguent em va regalar una cinta de Maria del Mont

 7. Després de veure les imatges em queden un munt de records dels primers moments en què vaig formar part del Claustre de Professors i Professionals del Col·legi Sant Josep. Records de les classes, de les activitats esportives, de les convivències al mes de juliol, de les activitats per les tardes amb els alumnes, en qualsevol cosa que feiem sempre estava participant, animant…
  Ara només puc donar les gràcies pels moments que vàrem compartir, i que estic segur compartiu tants i tants alumnes i professors i personal de servei del Col·legi
  Descansi en pau

 8. El vaig tenir de tutor.. i ha estat el que mes records ha deixat en la meua etapa escolar d’adolescent. Una gran persona, generós, obert i compromés,, Em va transmetre uns quants valors que m’han acompanyat durant tota la meua vida. Una abraçada molt gran Timoteo i desitjo de tot cor que descansi en pau i que Deu li faci un lloc al seu costat.

 9. Algú vingut d’un racó de món com ell deia, ens va fer coneixer al curs 74-75 l’Ulldemó, el Parrissal, els Estrets…..i a experimentar per primera vegada sentirte conectat a la vida i als companys mentre caminàvem amb fred, pluja i algun cop perduts totalment enmig dels nostres Ports. Ens va fer apendre i estimar la poesia i literatura (us en recordeu companys, de “Crimen i Castigo?).
  Una petita part del que som li debem a ell.
  Gràcies i fins sempre, Timoteo.

 10. Sempre estarà present al meu cor. Recordo tots els bons moments que vam passar junts i cada cop que veig images del col.legi se’m parteix el cor. Moltes gràcies per TOT el que ens va ensenyar!

 11. Retroenllaç: Missa en memòria de Don Timoteo i de Tomàs Amable | Associació d'Amics dels Josepets

 12. Lamento la pèrdua, no en sabia res i per això s’agraeix la divulgació.

  Ha sigut molt especial el vídeo en la seva memòria . Emotiu, sincer, autèntic i tot entrega, tal i com ell era en vida.

  Don Timo, Descansa per Sempre en Pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *