En memòria de Don Timoteo

Us deixem un article escrit per antics alumnes del Col·legi Sant Josep en memòria de Don Timoteo:

EN MEMÒRIA DE DON TIMOTEO, DE PART DELS SEUS COMPANYS, AMICS I ALUMNES

Si avui encara tinguéssim Col·legi Sant Josep, la Cruïlla publicaria un notícia molt trista: ens ha deixat Don Timoteo.

Timoteo Hernández va ser l’últim director del col·legi Sant Josep de Tortosa. Fou un sacerdot operari, una bona persona dedicada a la vocació pastoral i docent; un mestre exemplar, estimat i recordat pels seus alumnes; company de claustre i col·lega, afable i volgut per tot el professorat i per la resta de personal del col·legi.

Malgrat que va venir de lluny (ell era d’Hervàs, un poblet d’Extremadura), es va dedicar a la seva comunitat, i va estimar el nostre col·legi i la nostra ciutat. Don Timoteo ens va transmetre tota la seva vitalitat, bon humor, senzillesa, energia, generositat, en definitiva, tot el que era ell i que volia que fóssim nosaltres.

Tots recordem amb un somriure quan entrava a l’aula tot decidit, desplegava els llibres mentre s’arremangava les mànigues del jersei i començava la classe de literatura. Tots el recordem participant en activitats esportives del col·legi amb xandall i calçat esportiu. Tots recordem les excursions als Ports, on ens divertíem amb la naturalesa i les muntanyes.

Els Josepets vam tenir la sort de compartir el seu esperit de viure: es va dedicar amb cor i ànima als seus alumnes, i una part del que som i dels valors que tenim li devem a persones com ell.

Després de 14 anys sense col·legi Sant Josep, la tristesa per aquella pèrdua s’accentua amb la mort de Don Timoteo. En les trobades que hem anat fent, moltíssima gent ha preguntat per ell però malauradament la ferida que el tancament del col·legi li va produir no cicatritzaria mai.

Són dies tristos de febrer, el fred s’entrellaça amb el sentiment de pèrdua i, pocs dies després del seu traspàs, ens despertem de nou amb la mort d’un altre Josepet: Tomàs Amable Díez, també sacerdot operari, tutor, mestre i director del Sant Josep en els anys setanta.

Persones com Timoteo i Tomás Amable enorgulleixen a Mossèn Sol i a la ciutat de Tortosa.

Us recordarem per sempre. SEMPRE SANT JOSEP.

 

Antics alumnes del col·legi Sant Josep
Associació Amics dels Josepets

Un pensament a “En memòria de Don Timoteo

  1. Que significa ese “no me vuelvo a enamorar de Timoteo?
    Realmente es su vivencia su intimidad su espiritualidad. Marcado por su Colegio para siempre, como sacramento de confirmación; marcado por su colegio traducido en personas.
    Vaya fotografía más elegante y mas risueña la que ha salido en la prensa con esa risa característica que puede ser sólo la llevan las personas libres, enamoradas.
    Por bien o por mal, nunca sabre contaros, este junta, y este colegio en ruinas me están tocando el alma, a veces llena de oscuridad, siempre buscando.
    A todos los que estuvisteis en la Eucaristía, a todos los enamorados de la libertad, a aquellos que seguís con los mismos colores si cambiar de chaqueta continuamente porque la situación así lo exige a todos los que sabeis que el mensaje de vuestro Colegio es la cercanía del Evangelio, la ternura la verdad, a todos los que sois capaces como vosotros mismos de aguantar el chaparrón gracias por vuestro cariño hacia los josepets,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *