Gran èxit de la II Ruta Mossèn Sol

El cap de setmana del 31 de gener i 1 de febrer es va commemorar a Tortosa la Festa de Mossèn Sol amb activitats i celebracions al voltant de la figura del fundador del Col·legi Sant Josep.

 

El passat cap de setmana es va celebrar com tots els anys la Festa de Mossèn Sol: dissabte 31 de gener unes 150 persones es van reunir al Temple de la Reparació per celebrar l’eucaristia presidida pel bisbe de Tortosa; en acabar, es va servir un vi d’honor a l’Espai Mossèn Sol.

Per altra banda, diumenge 1 de febrer un centenar de persones —i malgrat les inclemències del fred i el fort vent— van participar en la segona edició de la Ruta Mossèn Sol, una caminada organitzada per l’Associació Amics dels Josepets per diferents espais d’interès de la ciutat històrica i del nucli antic de Tortosa.

El matí va començar ala plaça Sant Jaume, un espai on antigament s’hi aixecava l’església de Sant Jaume, primer destí de Mossèn Sol a la ciutat; d’allí es va anar seguint l’eix de la Tortosa antiga pel carrer major de Remolins per descobrir i visitar el call jueu; a continuació, la passejada va continuar fins els Jardins del Príncep i es va poder visitar l’aiguaneix de l’Esperança. El recorregut acabava al Fortí del Bonet, des d’on es va baixar a través de la famosa “Muntanyeta”, fins als patis del col·legi Sant Josep, on els assistents es van reconfortar del fred amb un esmorzar de salsitxes, baldanes i coquetes.

Des de l’organització es vol agrair a Oriol Segarra, llicenciat en història i documentalista de la Festa del Renaixement, el seu paper com a guia de la ruta; així com a tots els col·laboradors, persones i entitats que han fet possible la trobada.

Els Amics dels Josepets continuaran promovent trobades en record del col·legi Sant Josep, del seu fundador i de tots els alumnes, professors i personal que va treballar al centre. Una institució, el “Col·legi dels Josepets”, actualment desapareguda però de gran estima i record per a moltes generacions de josepets, a més d’un bé d’interès històric i cultural per a la ciutat de Tortosa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *