Visita guiada al Col·legi amb antics alumnes del 63

Avui hem fet una visita guiada al col·legi, amb gent de la generació del 1963. Aquesta és la crònica dels protagonistes de la visita:

El passat dissabte un grup d’homes ben prop de la cinquantena varem realitzar una visita al nostre antic Col·legi Sant Josep gràcies a la amabilitat de l’Associació Amics dels Josepets que manté la seva memòria i amb l’acompanyament del nostre mestre de 1º i desprès de 5º d’EGB, l’inoblidable Don Mariano. Desprès de tants d’anys i tantes voltes que ens ha donat la vida fou un viatge al passat, a retrobar el lloc que va ajudar-nos a formar-nos com a persones i a ser el que ara som. En alguns moments la visita fou corprenedora: l’estat de degradació de l’edifici és patent. També ho fou per les memòries que entre tots anàvem rescatant d’entre aquelles aules, els patis i els pupitres polsosos. Memòries de bons (i mals) moments viscuts allà dintre, memòries de la nostra ja llunyana infantesa i, per això mateix de llunyana, amb una visió de simpatia per aquells nostres primers anys que diluïa el que en el seu dia vam creure mals moments i ara només són records tendres.

 

Vam passar junts vuit anys fonamentals de la nostra vida. Desprès, la mateixa vida, a alguns els separà i es perdé el contacte, amb uns altres es mantingué l’amistat o, si més no, la relació. La visita fou una bona ocasió per al retrobament, per actualitzar memòries del passat i també per compartir les vivències del temps present, tal com llavors fèiem sense adonar-nos al sortir del col·legi.  Aquesta vegada vam tancar la visita i el retrobament no al centre, sinó fent un got de vermut al mercat. L’edifici del Josepets ja no admet activitats humanes, però l’empremta que el col·legi deixà en nosaltres ens proporcionà de nou una bona estona de conversa, de xerrar, de riure i de compartir. Magnífic colofó de la visita al nostre antic col·legi.

 

 

 

 

Recordeu que, si esteu interessats en organitzar una visita guiada, teniu tota la informació aquí.

Un pensament a “Visita guiada al Col·legi amb antics alumnes del 63

  1. Les fotos son una bona prova de què som d’una bona anyada, cada cop més joves. Una abraçada a tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *